Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας η βορειοδυτική Ιταλία μέχρι το απόγευμα

epa05645530 A local waks along the banks of the river Po, overflowed due to heavy storms and torrential rain, near the Murazzi area (landings and boathouses) in Turin, Italy, 24 November 2016.  EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας στη βορειοδυτική Ιταλία, στις περιφέρειες Πεδεμόντιο και Λιγουρία.

Ένας ψαράς έχασε την ζωή του στην περιφέρεια της Γένοβας και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο αγνοείται εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και της θαλασσοταραχής. Περίπου 450 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία είχαν πλημμυρίσει ή κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά.

Στο Τορίνο, ο ποταμός Πάδος έχει ανέβει ένα μέτρο πάνω από την στάθμη επιφυλακής ενώ και ο ποταμός Τάναρο, στα σύνορα Λιγουρίας και Πεδεμόντιου, ξανάρχισε να απειλεί με νέα υπερχείλιση σειρά από κατοικημένες περιοχές.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις συνεχίζουν να είναι σε πολλές περιπτώσεις, προβληματικές και την περασμένη νύχτα η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τουλάχιστον δέκα χωριά. Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στο Τορίνο και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης από το επιχειρησιακό κέντρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας πάντως υπογραμμίζουν ότι ο αποτελεσματικός καθαρισμός των ποταμών και η ενίσχυση των φραγμάτων επέτρεψε να αποφευχθεί ένας πολύ βαρύτερος απολογισμός.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments