Σ.Αραβία, Η.Α.Ε., Αίγυπτος, Μπαχρέιν κόβουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ

38ef15e405964a718bc06666487c9b06_18Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  Αίγυπτος και  Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το  Κατάρ, κατηγορώντας το πλούσιο κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία..

Η Σαουδική Αραβία  μέσω του κρατικού Οργανισμού  Τύπου νωρίς σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε τη διακοπή των σχέσεων για λόγους  εθνικής ασφαλείας…

Τα τρία κράτη του Κόλπου έδωσαν διορία σε  επισκέπτες και κατοίκους δύο εβδομάδες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Σαουδική Αραβία έκλεισε επίσης τα σύνορα και  σταμάτησε τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές με το Κατάρ, καλώντας «όλες τις αδελφές χώρες και  εταιρείες να κάνουν το ίδιο».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν εξέδωσε μια ανακοίνωση  λέγοντας ότι θα αποσύρει την διπλωματική αποστολή του από το Κατάρ εντός 48 ωρών και ότι όλοι οι διπλωμάτες του Κατάρ θα πρέπει να αφήσουν το Μπαχρέιν  την ίδια περίοδο.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων λιμένων της για όλα  μέσα μεταφοράς του Κατάρ«για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της».

Facebook Comments