Πέθανε ο ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό. Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια.

“Ήταν πολύ κουρασμένος εδώ και κάποιο καιρό. Πέθανε ήσυχα”, είπε ο δικηγόρος του, Μισέλ Γκοντέστ, ο οποίος ανακοίνωσε το θάνατο του Γάλλου ηθοποιού.

O Μπελμοντό, ο άνθρωπος με “το πρόσωπο ενός μποξέρ και το χαμόγελο ενός αγγέλου” εμφανίστηκε σε περισσότερα από 85 φιλμ.

Αστέρας του Νέου Κύματος του Γαλλικού κινηματογράφου, έπαιξε σε φιλμ όλων των κατηγοριών και το 1960 είχε ήδη γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς και ήρωες δράσης της Γαλλίας.

Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 1958 με το Les copains du Dimanche.

H πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην οποία συμμετείχε ήταν στο “Με κομμένη την ανάσα” (À bout de souffle) το 1960, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

Γνωστός στη Γαλλία ως “Μπεμπέλ” (Bebel), τον αποκαλούσαν συχνά και “Ο Υπέροχος” (Le Magnifique) αφότου πρωταγωνίστησε σε μια σάτιρα το 1970 όπου υποδυόταν τον μυστικό πράκτορα.

Εμβληματική η παρουσία του στον “Επαγγελματία” (Le Professionnel), γαλλική ταινία δράσης του 1981 σε μουσική του Ένιο Μορικόνε.

Πηγή: www.ertnews.gr  Γαλλικό Πρακτορείο, Le Figaro

Facebook Comments