Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στο συνέδριο της IMPROVATE για την εσωτερική ασφάλεια και τον κυβερνοχώρο: «Η Ε.Ε. επιθυμεί τη συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας»

Η επιτυχία του Ισραήλ ως κορυφαίας χώρας στην παραγωγή επαναστατικών τεχνολογιών εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνοχώρου οφείλεται στο οικοσύστημά του και τους μηχανισμούς συνεργασίας του, και η Ε.Ε. επιθυμεί να μάθει από το Ισραήλ, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στο Συνέδριο της IMPROVATE για την εσωτερική ασφάλεια και τον κυβερνοχώρο.

«Η μαγική λέξη για την επιτυχία του Ισραήλ είναι το οικοσύστημα: οι πάντες εντάσσονται σε ένα δίκτυο συνεργασίας, το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας, οι μεγάλες εταιρείες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, και αυτό το οικοσύστημα αποδίδει εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε όλα τα φλέγοντα ζητήματά μας εάν δεν συνεργαστούμε, και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή στη συνεργασία» δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνείς εμπειρογνώμονες, κρατικοί αξιωματούχοι και κορυφαίες ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν πολλαπλά σενάρια απειλών και παρουσίασαν τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ρουμανία.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού και κορυφαίος ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη, Γκάρι Κασπάροφ, κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της IMPROVATE, δήλωσε: «Αποτελεί ευθύνη του ελεύθερου κόσμου να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία λειτουργεί υπέρ μας και όχι εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από εκείνους που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη με κακόβουλο τρόπο.»

Ο Ντέιβιντ Ρόκακ, Διευθύνων Σύμβουλος της SOSA HLS Tech Innovation Hub, περιέγραψε το Ισραήλ ως «δυστυχώς, το καλύτερο επιχειρησιακό εργαστήριο στον κόσμο».

Ο Ρόκακ ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει «μια μοναδική λύση για κάθε είδους επίθεση που δεχόμαστε εδώ.»

Ο Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της IMPROVATE, Ρόνιτ Χάσιν-Χόκμαν, είπε ότι το συνέδριο έδειξε πώς το Ισραήλ είναι ταυτόχρονα ένα εργαστήριο καινοτομίας και ένα πεδίο δοκιμών για πρωτοποριακές λύσεις εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνοχώρου. «Οι ισραηλινές εταιρείες εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνοχώρου είναι περιζήτητες σε όλο τον κόσμο και η IMPROVATE μπορεί να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές.»

Ο Νταν Μπράμι, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Cyabra, μιας πρωτοποριακής νεοφυούς εταιρείας στον τομέα της Truth-Tech, δήλωσε: «Η Cyabra δημιουργεί έναν μηχανισμό φιλτραρίσματος τόσο για τον επιχειρηματικό τομέα, τις εμπορικές επωνυμίες και τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όσο και για τον δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας. Δημιουργούμε έναν φακό αυθεντικότητας, ώστε οι εν λόγω οργανισμοί να κατανοούν καλύτερα τι υπάρχει εκεί έξω, χωρίς διακοπές ή την εμπλοκή συντακτών που μεταφέρουν κακόπιστες ή ψευδείς ειδήσεις.

Ο Ντέιβιντ Φάγκλστον, Αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων της AccuBeat, ενός κορυφαίου κατασκευαστή λύσεων συχνότητας και χρονισμού υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιούνται στους τομείς της άμυνας, της εσωτερικής ασφάλειας, των κρίσιμων υποδομών, της αεροδιαστημικής, των τηλεπικοινωνιών, της εξερεύνησης του διαστήματος και πολλούς άλλους κλάδους, δήλωσε: «Έχουμε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας, η οποία προστατεύει τα δίκτυα χρονισμού και δεν απαιτεί αντικατάσταση του παλαιότερου εξοπλισμού.»

Ο Πίνι Χάμπερ, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων της Terafence, η οποία αλλάζει τους «κανόνες του παιχνιδιού» συνδέοντας το Διαδίκτυο των Πραγμάτων/Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT/IIoT) με το διαδίκτυο/υπολογιστικό νέφος σε επίπεδο ασφαλείας στρατιωτικού βαθμού με τον απλούστερο και οικονομικά αποδοτικότερο τρόπο, δήλωσε: «Οι κρίσιμες υποδομές είναι ένα ζήτημα μείζονος ανησυχίας, καθώς πραγματοποιούνται χιλιάδες απόπειρες εναντίον τους. Στοχεύουμε πλέον στη Βιομηχανία 4.0, τα έξυπνα εργοστάσια, τα οποία εξ ορισμού πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς μέσω διαδικτύου, προκειμένου να στέλνουμε πληροφορίες στο ασφαλές υπολογιστικό νέφος.»

Ο Καθηγητής Ντρορ Φίξλερ, Διευθύνων Σύμβουλος της FirstPoint Mobile Guard, η οποία προστατεύει απρόσκοπτα και διακριτικά οποιαδήποτε κινητή συσκευή ή συσκευή IoT/IIoT οπουδήποτε στον κόσμο από επιθέσεις σε κυψελωτά δίκτυα, δήλωσε: «Μπορούμε να προστατεύσουμε όλες τις κινητές συσκευές, ανεξάρτητα από τα λειτουργικά τους συστήματα, με την πιο ισχυρή λύση που υπάρχει σήμερα, ενώ για τις επιχειρήσεις προσφέρουμε στους Επικεφαλής Ασφαλείας έναν εξελιγμένο πίνακα εργαλείων που παρέχει πλήρη έλεγχο για ολόκληρο τον οργανισμό.»

Ο Σαχάρ Γκαλ, Διευθύνων Σύμβουλος της General Robotics, η οποία αναπτύσσει και παρέχει προηγμένα συστήματα ρομποτικής για ειδικές δυνάμεις, δήλωσε: «Οι ειδικές δυνάμεις συχνά δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης. Δεν κατανοούν τι συμβαίνει εντός της επικίνδυνης ζώνης, οπότε αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτό: να τους παρέχουμε πληροφορίες για την αντίληψη της κατάστασης, οι οποίες συχνά δεν είναι διαθέσιμες πριν από την εμπλοκή των δυνάμεων.»

Ο Ρόι Σμούελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Sightec, μιας νεοφυούς εταιρείας υπολογιστικής όρασης και τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναπτύσσει λογισμικό όρασης σε πραγματικό χρόνο για αυτόνομες πτήσεις, δήλωσε: «Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και οι αυτόνομες αποστολές είναι ένα μάτι στον ουρανό που παρέχει αξιοποιήσιμες πληροφορίες για την εκάστοτε περιοχή και μπορούν να συμβάλλουν στην ασφάλεια, τις αποστολές πρώτης ανταπόκρισης και τις μη στρατιωτικές αποστολές. Παρέχοντας προηγμένη μηχανική όραση για αυτόνομες πτήσεις, η Sightec δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες τόσο στον τομέα της διάσωσης όσο και στην εσωτερική ασφάλεια.»

Ο Λίορ Πελτζ, Διευθυντής Τεχνολογίας της E.M.G Electronic Management Group, η οποία ειδικεύεται στη συμβουλευτική, τον σχεδιασμό, την εποπτεία και την ενοποίηση λύσεων κυβερνοπροστασίας για ένα ευρύ φάσμα συστημάτων εξαιρετικά χαμηλής τάσης και συστημάτων επιχειρησιακής τεχνολογίας σε μεγάλα και σύνθετα έργα για πελάτες στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, δήλωσε: «Η EMG είναι μια συμβουλευτική ομάδα στον τομέα της μηχανικής. Εκπροσωπούμε τον πελάτη και όχι ένα συγκεκριμένο προϊόν και έχουμε διαμορφώσει μια διεπιστημονική ομάδα ειδικών στα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, τα συστήματα ασφάλειας και τα συστήματα κυβερνοασφάλειας. Μαζί, δημιουργούμε μια ολιστική και ολοκληρωμένη λύση που ταιριάζει στον πελάτη. Το στρατηγικό μας πλεονέκτημα είναι ότι γνωρίζουμε πώς να δημιουργήσουμε μια εξατομικευμένη λύση για τον πελάτη και για το έργο.»

Facebook Comments