Αεροσκάφος πήρε φωτιά κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σικάγο (βίντεο

screen-shot-2016-10-29-at-00-48-49-696x348Αεροσκάφος της American Airlines έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, αφού ένα από τα ελαστικά των τροχών του έσκασε ενώ βρισκόταν ήδη στη διαδικασία της απογείωσης, έκανε γνωστό η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία 7 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους -ένα Boeing 767 που είχε προορισμό το Μαϊάμι- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφού αξιολογήθηκε πώς υπέφεραν μικροτραυματισμούς από το περιστατικό.

Εκπρόσωπος της American Airlines, σύμφωνα με το Reuters, είπε πώς όλοι οι τραυματισμοί είναι οι συνηθισμένοι με μία εκκένωση μίας επιβατικής πτήσεις, όπως στραμπουλήγματα, και δεν περιλαμβάνονται εγκαύματα ή εισπνοή καπνού.

Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες.

Η ανακοίνωση της American Airlines ανέφερε πως η απογείωση της πτήσης 383 με 161 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος ακυρώθηκε «εξαιτίας προβλήματος σχετιζόμενου με τη μηχανή».

Η Ομοσπονδίακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επεσήμανε πως το αεροπλάνο ήταν «σε απογείωση από τον αεροδιάδρομο 28R» στο O’Hare όταν «οι πιλότοι ανέφεραν πώς έσκασε ένας τροχός και ακύρωσαν την απογείωση».

Ούτε η FAA, ούτε η εταιρεία έκαναν λόγο για τη φωτιά.

Αλλά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Σικάγο, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι η Πυροσβεστική της πόλης ανταποκρίθηκε σε περιστατικό πυρκαγιάς σχετιζόμενο με την πτήση 383 της American Airlines Flight 383 και ότι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν του αεροσκάφους.

ΠΗΓΗ:www.ekirikas.com

Facebook Comments