Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα για την άρση των κυρώσεων προς την Τουρκία

646768Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το σχετικό διάταγμα με το οποίο αίρονται οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.   

Ιδιαίτερα, ήρθη η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων για την Τουρκία.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να αρθεί το τουριστικό εμπάργκο προς την Τουρκία

Επίσης, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να λάβει τα σχετικά με την άρση της απαγόρευσης μέτρα, που είχε επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δυο χωρών και να συζητήσει με τους Τούρκους ομολόγους της, τον μηχανισμό άρσης των οικονομικών κυρώσεων έναντι της Άγκυρας.

Επισημαίνεται ότι το προεδρικό διάταγμα, τίθεται σε ισχύ από τη ημέρα που θα δημοσιευθεί.

Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στην σύσκεψη των πρέσβεων και μόνιμων εκπροσώπων της Ρωσίας στο εξωτερικό, είπε  ότι σύντομα η Μόσχα θα λάβει μέτρα  για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας με την Άγκυρα.

Ο ρώσος  πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ από την πλευρά του  υπογράμμισε ότι η άρση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα γίνει σταδιακά, ώστε να μην  είναι εις βάρος των ρώσων παραγωγών.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού SU-24, από την τουρκική πολεμική αεροπορία στον εναέριο χώρο της Συρίας, η Μόσχα είχε επιβάλλει σειρά κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Οι κυρώσεις  αφορούσαν ιδιαίτερα τις εισαγωγές οπωροκηπευτικών και  λουλουδιών από την Τουρκία. Επιπλέον, η Μόσχα ανέστειλε την ισχύ του καθεστώτος μη έκδοσης θεωρήσεων με την Τουρκία και περιόρισε τις εργασιακές δραστηριότητες των τούρκων πολιτών στην  Ρωσία.

Την Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επιστολή του προς τον ρώσο ηγέτη, ζήτησε συγνώμη για το αεροσκάφος που κατερρίφθη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πιλότου Όλεγκ Πεσσκόφ.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Άγκυρα, ανταποκρίθηκε στους όρους που είχε θέσει η Ρωσία. Ζήτησε συγνώμη και ενεργοποίησε τις ανακριτικές διαδικασίες σε σχέση με τον φερόμενο ως δολοφόνο του ρώσου πιλότου.

Πηγή: greece-russia2016.gr

Facebook Comments