Οι οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών φεύγουν από την Τουρκία: Τι περιμένουν;

STATE-DEPARTMENT-KERRY01Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εθελούσια αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Παρά το γεγονός ότι είναι μία αναμενόμενη κίνηση, εν τούτοις πρέπει να τονιστεί ότι δίνεται άδεια για αναχώρηση των οικογενειών των διπλωματών, όταν μία χώρα βρίσκεται σε αμφιλεγόμενη κατάσταση από πλευράς ασφάλειας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του για την Τουρκία προχώρησε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας τους κατόχους γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας ότι, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει η τουρκική κυβέρνηση, δεν προστατεύονται από τις γερμανικές προξενικές αρχές. «Για άτομα τα οποία εκτός από την γερμανική κατέχουν και την τουρκική υπηκοότητα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να συνεπάγεται περιορισμούς σε ό,τι αφορά την αναχώρησή τους από την Τουρκία.

Τα άτομα με διπλή υπηκοότητα προειδοποιούνται επίσης ότι αν και δικαιούνται προξενικών συμβουλών και στήριξης, δεν προστατεύονται προξενικά από κανένα μέτρο της τουρκικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην οδηγία και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν έλεγχοι ταυτότητας, έρευνες και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας καλεί ακόμη τους επισκέπτες της Τουρκίας να φέρουν πάντα μαζί τους επίσημο έγγραφο αναγνώρισής τους, να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις, να παρακολουθούν προσεκτικά τις ταξιδιωτικές οδηγίες και να είναι σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Επισημαίνεται δε ότι σε ολόκληρη τη χώρα δεν αποκλείονται περαιτέρω πολιτικές εντάσεις, βίαιες συγκρούσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις, αν και διευκρινίζεται ότι στα μεσογειακά παράλια δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες εξελίξεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: mignatiou.com

Facebook Comments