Μπ. Ομπάμα: Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη

epa05410812 US President Barack Obama makes a statement on Afghanistan, in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 06 July 2016. Obama announced that the U.S. will leave more troops in Afghanistan than had been previously planned. About 8,400 US troops will be left there at the end of Obama's term as President.  EPA/MICHAEL REYNOLDS

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στα επόμενα 15 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου “να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα” τα οποία θα μπορούν να συντηρούν τους αστροναύτες και ταυτόχρονα να τους μεταφέρουν σε μακρινές αποστολές στο διάστημα.

“Έχουμε θέσει έναν σαφή στόχο, ουσιαστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο διάστημα: να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030 και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Όπως ανέφερε, βασική φιλοδοξία είναι κάποια μέρα οι αστροναύτες να μπορούν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κατασκευαστούν νέα διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους αστροναύτες σε μακρινές αποστολές. «Οι αποστολές αυτές θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε πώς μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι μακριά από τη Γη, κάτι που είναι αναγκαίο για ένα μακρινό ταξίδι στον Άρη», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι έξι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Boeing και Lockheed Martin, έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν πρωτότυπα σκάφη.

Το άρθρο του Ομπάμα τιτλοφορείται «Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη», παραπέμποντας στην περίφημη φράση που είχε πει ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου 1969: «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα».

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Facebook Comments