Κύπρος:Αναζωπύρωση στα Σπήλια – Μεγάλο μέτωπο και στην Ασίνου

stin-asinou-to-pio-sovaro-metopo-tis-pyrkagias-liveΛευκωσία: Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δύο νεκροί δασοπυροσβέστες, ενώ περισσότερα από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν γίνει στάχτη. 

12:11 Συλλυπητήριο μήνυμα για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους, έστειλε ο Μουσταφά Ακιντζί.

12:07 Σε καλό δρόμο βρίσκεται η επιχείρηση πυρόσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχή του χωριού Καντού στη Λεμεσό.

12:00 Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

Επιχειρούν, επίσης, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δυο καναντέρ και δυο ελικόπτερα super puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δυο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας.

11:53 Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς παρατηρείται στα Σπήλια, ενώ την ίδια το μέτωπο στην Ασίνου συνεχίζει να είναι μεγάλο.

11:41 Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ‘Εσπεν Μπαρθ Άιντε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το χαμό ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές στην Ευρύχου, σημειώνοντας πως οι σκέψεις του είναι με τους πληγέντες. Σε ανακοίνωση των ΗΕ αναφέρεται ότι τα Ηνωμένα ‘Εθνη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στέκονται στο πλευρό του κυπριακού λαού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε την αναβολή της σημερινής συνάντησης και πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε πλήρη κατανόηση για την παράκληση αυτή. Η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα γίνει στις 23 Ιουνίου στις 10 το πρωί, προστίθεται.

11:16 O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει, αργότερα, σύσκεψης στο Κέντρο Συντονισμού στη Γαλάτα με τη συμμετοχή όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

11:14 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη γύρω στις 11 το πρωί στην Ευρύχου, όπου είχε συνάντηση με τον Επαρχο Λευκωσίας, τον Κοινοτάρχη Ευρύχου, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή της Ευρύχου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αποτροπή μεγαλύτερης καταστροφής από τις πυρκαγιές.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη σε πληγείσες περιοχές, όπως τα Σπήλια και το Κούρδαλι. 

11:12 Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε περιοχή του χωριού Καντού στη Λεμεσό. Στη σκηνή ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και έκαψε μέχρι στιγμής, περίπου ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

11:05 Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε στο Twitter και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

ΠΗΓΗ:www.philenews.com

 

Facebook Comments