Βρήκαν υποβρύχιο-φάντασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γεμάτο πτώματα

Δύτες στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας εντόπισαν βυθισμένο ναυάγιο ενός βρετανικού υποβρυχίου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότερο από 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος με 71 άτομα πλήρωμα επί του πλοίου.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον κυνηγό ναυαγίων Μάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε, εντόπισε το εξαφανισμένο σκάφος.

Όταν αντίκρισε τη σκιά του 84 μέτρων μήκους, 8 μέτρων πλάτους ναυαγίου, μόλις έφτασε σε βάθος 80 μέτρων, ήξερε ότι κάτι σπουδαίο είχε συμβεί. «Αμέσως σκέφτηκα τη μοίρα αυτών των ανδρών που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω», δήλωσε στην La Nuova Sardegna.

tfuyuyt

Το HMS P311 έφυγε από την Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου του 1942, με αποστολή να καταστρέψει τα ιταλικά θωρηκτά «Trieste» και «Gorizia» που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της La Maddalena, στο ομώνυμο νησί στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σαρδηνίας.

Αλλά το υποβρύχιο εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στέλνοντας το τελευταίο σήμα στις 31 Δεκεμβρίου 1942. Αναφέρθηκε η εξαφάνισή του στις 8 Ιανουαρίου, όταν απέτυχε να επιστρέψει στη βάση και αργότερα δηλώθηκε ως βυθισμένο.

Πιστεύεται πως το πλοίο βυθίστηκε στον κόλπο της Όλμπια περίπου στις 2 Ιανουαρίου 1943.

Το ναυάγιο είναι σε άριστη κατάσταση, με μόνο την πλώρη να φέρει ζημιές από την έκρηξη. Κατά πάσα πιθανότητα, οι ειδικοί λένε πως οι εσωτερικοί θάλαμοι του πλοίου δεν έχουν πλημμυρίσει, καθώς βυθιζόταν.

5745fb7bc36188806c8b458f

«Μάλλον βυθίστηκε, με τον αέρα να έχει σφραγιστεί στο εσωτερικό του, που σημαίνει πως το πλήρωμα πρέπει να πέθανε από έλλειψη οξυγόνου», δήλωσε ο Μπορντόνε.

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε στην «The local» πως το HMS P311 είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μετακινηθεί από την τελευταία του κατοικία, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι πτώματα εντός. «Τα ναυάγια ανασύρονται μόνο αν υπάρχουν εξαιρετικοί ιστορικοί ή λειτουργικοί λόγοι» δήλωσε εκπρόσωπος του ναυτικού.

ΠΗΓΗ:www.newmoney.gr

Facebook Comments