Αναστασιάδης – Νετανιάχου: Έργα στον τομέα της ενέργειας, με βάση με το διεθνές δίκαιο

EPA/JIM HOLLANDER / POOL

Κύπρος και Ισραήλ συμφωνούν ότι τα όποια έργα στον τομέα της ενέργειας, θα πρέπει να προχωρήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση τους, συμφώνησαν πως, στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, η επίλυση των διαφορών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Συνεπώς, σημειώνεται, το Ισραήλ ενδιαφέρεται έντονα για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τοn Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στην κοινή δήλωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments